Sangerne

SIGNE ASMUSSEN Siden debutkoncerten fra Det Kongelige Danske Musik-konservatorium i 2001 (uddannet hos Bodil Øland), med anmeldelser, der udråbte hende til ”en sanger med ekstraordinære muligheder” og en ”vokal intimforfører”, har hun – med et gennemsnit på mellem 90-110 koncerter og forestillinger om året – for alvor slået sit navn fast som én af sin generations mest alsidige og karismatiske sangerinder; en musikalsk kamæleon, som uden problemer boltrer sig i snart sagt alle genrer, med recitals i National Gallery og Wigmore Hall i London, Symphony Hall i Birmingham, The National Galleries i Edinburgh og Concertgebouw i Amsterdam.

Hendes utrættelige indsats for lied’ens udbredelse indbragte hende i 2009 den prestigefyldte Aksel Schiøtz-pris. Hun er tilbagevendende solist med alle landets orkestre og ensembler i 2014 blev belønnet med Dansk Komponistforenings Musikerpris. Signe Asmussen har, udover Aksel Schiøtz prisen og Dansk Komponistforenings Musikerpris, modtaget adskillige priser og legater, bl.a. Solistforeningen af 1921’s hæderslegat, Sonnings Stipendium, Holstebro Musikpris, Rhein van Hauens Legat, og Tonny Landy og Tove Hyldgaards Legat. Desuden har hun bag sig talrige CD-indspilninger som solist for bl.a. DaCapo og Classico.

ANDREA PELLEGRINI
En af landets mest efterspurgte og prisbelønnede mezzosopraner Hun er uddannet på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium og Opera Akademiet: 2003-2006. Hun har modtaget et hav af priser bl.a. Musikanmelderringens Kunstnerpris og Wilhelm Hansen Fondens hæderspris.

I 2015 blev hun Reumert nomineret I kategorien Årets Sanger I DK og samme år optaget i Kraks Blå Bog. Hun debuterede på Det Kgl Teater som Rosina i Rossinis Barberen i Sevilla I 2006 hvorefter hun både der og på landets øvrige scener har sunget et hav af roller, senest partiet Carmen i Bizets Carmen på Opera Hedeland. Gennem både karriere og studietid har Andrea Pellegrini vist en særlig interesse for de genrebrydende kunstformer og for at bringe den klassiske musiktradition ud over rampen i nye sammenhænge.

I den forbindelse har hun etableret nye musikalske værker i grænselandet mellem genrer, samarbejde med TV2 bandet, stiftet The Piazzolla Orchestra, med hvem hun to gange har gæstet Bergen Festspil I 2013 og 2016.

TUVA SEMMINGSEN
er uddannet fra Norges Musikkhøgskole i Oslo, og Opera-Akademiet i København ved professor Kirsten Buhl Møller.

Tuva debuterede i 1999 på Det Kgl Teater som Cherubino i Figaros Bryllup, og sang samme parti på Teatro Fenice i Venezia 2000. På DKT har hun, som fast medlem af solistensemblet 2000-2016, gjort sig bemærket i blandt andet Julius Cæsar, Barberen i Sevilla, Askepot og Poppeas Kroning. Tuvas kærlighed til barok har ført til samarbejde med bl.a Concerto Copenhagen, Le concert d’Astrée og Les Arts Florissants.

Med Barokksolistene har hun indspillet soundtracket til von Triers film “Antichrist”, og CD’en London Calling, med musik af Händel. Tuva synger jævnligt jazz i små og større formater. Med bigbandet The Orchestra har hun udgivet CD’en “Money”, med velkendte sange i nye arrangementer. Denne sæson byder på operaproduktioner i Zürich og i Malmö, og et knippe koncerter rundtom i Danmark.