Bandet

Vores orkester er vores stolthed!
Det er nøje sammensat af de bedste musikere i landet til netop dette repertoire.

Nikolaj Bentzon – Klaver
Med et hav af CD-, node- og værkudgivelser er pianist/komponist/orkesterleder Nikolaj Bentzon et iøjnefaldende og genreblandende musikmenneske med udtalt evne til og ønske om at skabe medrivende og indsigtsgivende musikalske oplevelser for publikum. Støttepillerne står plantet i jazzen, men det musikalske udgangspunkt i faderen Niels Viggo Bentzon og tipoldefaderen J.P.E. Hartmann har kastet alt fra symfoniske produktioner til udgivelse af nye fædrelandssange af sig. Bentzon solo, med trio, med funk band, med big band, med kammerensemble, med vores største vokalsolister m.v. – Bentzon har arvet evnen til at nedbryde genregrænser og kridte den musikalske bane op, så man spidser alle sanser.

Paolo Russo – BandoneónOBS! Afløses af Francesco Cali fra 2022
(se nederst på siden)
Den italienske komponist, pianist og bandoneonist Paolo Russo, fra Pescara, har været bosat i København siden 1996. Han er konservatorieuddannet klassisk og rytmisk pianist og startede i 2001 med at spille bandoneon. Hans klassiske uddannelse som pianist, under vejledning af Rachele Marchegiani i Italien, hans yderligere oplevelser i jazzverdenen på Rytmisk Musikkonservatorium i København samt uddybelsen i tango og bandoneon på de mange (14) rejser til Argentina har sammen givet Paolo hans helt unikke og nytænkende tilgang til bandoneonen. Paolo har yderligere udgivet 17 album som solist og bandleder, og har været en del af mange samarbejder både live og i studie med et utal af internationale kunstnere rundt omkring verden.

Peter Fuglsang – Blæs
Saxofonist, klarinettist, komponist og arrangør. Peter Fuglsang har taget vejen fra klassisk klarinet til jazz-sax. Før tiden i DR Big Band har han bl.a. turneret verden rundt med Tom Waits’ Woyzeck. Peter Fuglsang er en af landets mest alsidige og efterspurgte træblæsere med engagementer inden for næsten alle tænkelige genrer af det danske musikliv. Udover sit virke som jazzmusiker, kan han jævnligt opleves med danske symfoniorkestre, kammerensembler, pop/rockgrupper samt i mere eksperimenterende sammenhænge. Peter spiller lead-altsaxofon i DR Big bandet og medvirker desuden på langt over 100 udgivelser (CD/LP) samt en betragtelig mængde musikproduktioner til film, reklame og teater. Modtager af P2 ́s jazzpris i 2005.

Thommy Andersson – Bas
Har etableret sig med en varm og personlig spillestil fra den svenske folkemusik tradition, og har været en del af projekter med stor genremæssig spændevidde. Han er mest af alt påvirket af folkemusikken, men definerer ikke sig selv som kunstner i forhold til bestemte genrer. Han spiller blandt andet med Pierre Dørge´s New Jungle Orchestra som jævnligt turnerer verden rundt. Foruden hans samarbejder gennem mange år med f.eks. Josefine Cronholm og Lelo Nika, arbejder han mere og mere med sin egen musik og egne projekter. Endvidere arrangerer han musik for symfoniorkestre, Big Bands og Crossover ensembler.

Jakob Weber – Slagtøj
Er uddannet fra solistklassen på DKDM, hvor han selv nu underviser. Anmelderrost Debutkoncert i 2005. Har uropført et hav af værker og har fået tilegnet værker, bl.a. af Per Nørgaard og Pelle Gudmundsen-Holmgreen. Har spillet med alle landets orkestre, og har vundet faste jobs i først Odense Symfoniorkester i 2009, og senest i DR Symfoniorkestret i 2016, hvor han nu er ansat som Solo Janitchar. Har også arbejdet og boet i Kina i Guangzhou Symfoniorkester. Jakob Weber har turneret i det meste af verden og har, muligvis grundet hans instrument ´slagtøjet´ en stor kærlighed for verdensmusik. Turnéer til Japan, USA, Cuba, Kina, Zimbabwe, Bali, New Zealand og selvfølgelig grundigt rundt i det gamle Europa. Jakob er en meget travl musiker, der både har et virke som solist, som teatermusiker, orkestermusiker og i diverse mindre kammermusik-sammenhænge og bands. 

Francesco Cali – afløser Paolo Russo i 2021-2023
Det danske jazzpublikum har i den grad taget den romantiske tone i Francesco Calìs spil til sig. Anmelderne er begejstrede og skriver: “Når man hører Calìs accordion presser tårerne på. Det er så smukt…”, “Calì er ganske enkelt formidabelt spillende…”. Francesco Calì er født og opvokset i Italien, uddannet klassisk pianist og komponist, og har siden 2003 været bosat i København. Han har forstået at kun gennem anerkendelse og assimilation af ens rødder dannes kunstnerens personlighed, og det er lykkedes for Calì, at blande de forskellige genrer til et personligt og europæisk formsprog.